Vælg det rigtige materiale til dine indvendige døre

By:

En dør er ikke bare en dør. Døre kan fås i et væld af forskellige materialer og designs. Det er ikke ligemeget, hvilket materiale din dør er i. Afhængigt af materialet kan du have døre, som kræver meget vedligeholdelse og døre, der stort set ikke skal vedligeholdes. Dog kan døre, som skal vedligeholdes meget, have en helt unik stil. Derfor er valget om, hvilken dør du skal vælge, tæt forbundet med dine personlige design-præferencer, og din villighed til at vedligeholde døren. Her er de 4 mest udbredte dørmaterialer, samt hvilke fordele og ulemper de har.

Fyrretræsdøre

De første døre, som blev produceret i Danmark, var lavet af fyrretræ. Dette giver ganske god mening, da fyrretræ er et meget solidt materiale, der kan holde i lang tid. Dog skal det vedligeholdelse på den rigtige måde. Det er forskelligt, hvordan fyrretræsdøre skal vedligeholdes, da det afhænger af, hvordan døren er produceret, hvordan den er blevet overfladebehandlet, og hvor den skal stå. Derfor bør du høre udbyderen om, hvordan din fyrretræsdør skal vedligeholdes.

Mahognidøre

Mahognitræet har et højt indhold af olie og salt, hvilket gør træet modstandsdygtig overfor vind og vejr. Dette materiale var specielt populær i 60erne, men har igen fået et comeback. Disse døre er ofte af meget god kvalitet, og de har en fantastisk glød. Dog kræver disse døre en del vedligeholdelse. Det er vigtigt, at du jævnligt smører døren ind i olie, så den bevarer sin glød og ikke ser slidt ud.

Plast/komposit døre

Plast eller komposit døre er helt vedligeholdelsesfrie. Kvaliteten af disse døre kan være meget varierende, men hvis man får kvalitetsdøre, kan de holde i mange år. Herudover er disse materialer ikke kuldeledende, hvilket gør dem energivenlige. Disse døre kan ofte fås til gode priser, og de er blevet vældig populære som indvendige døre. Hvis du søger indvendige kvalitetsdøre i plast eller komposit, kan du finde dem hos https://www.melholt.nu/