Hjælp til træpiller for nybegyndere

By:

Jeg er en ung kvinde midt i 20’erne. Min kæreste har for nyligt købt gård, da han er landmand, og jeg skulle naturligvis flytte med. Boligen på gården er imidlertid opvarmet af et træpillefyr, hvilket jeg ingen forstand har på, overhovedet! Da min kæreste havde masser at se til med at få hele gården op at køre med både køer og landbrug, blev det udelukkende min opgave at få styr på boligen. Jeg har heldigvis sans for indretning, og vi havde i forvejen en del møbler, så det var ikke noget problem at få det til at ligne et hjem. Det var snarere et problem at finde ud af fyret, så vi kunne få varme på – og varme ville vi ret gerne have på, for det var midt i november!

Indrømmet: jeg er vokset op i et hus, hvor vi havde træpillefyr, men det betyder absolut ikke, at jeg har forstand på det. Jeg var lidt en diva, da jeg var yngre, så jeg gad i hvert fald ikke ud i garagen, hvor fyret stod, for at lære noget som helst om det, at opvarme et hus med træpiller. Min far var ellers meget ihærdig, og han ønskede virkelig, at jeg ville høre efter og lære tingene, så jeg blev godt rustet til at klare mig selv i fremtiden – men det gad jeg godt nok ikke dengang. Det fortryder jeg så lidt nu…

Mine forældres hus ligger ret langt ude på landet, men er ikke en gård. Blot en hus på landet. Jeg voksede op sammen med begge mine forældre. Min mor har to børn fra et tidligere forhold, som jeg blot ser som mine søskende. De er begge en del ældre end jeg, og var derfor begge flyttet ud, da jeg blev teenager. Min bror ser jeg som lidt af en taber. Han har to børn, men moderen er gået fra ham, og han er ikke i stand til at tage ordentligt vare på børnene, når de er hos ham i weekenderne. Engang kom han om natten hjem til vores hus, hvor han sneg sig ind i garagen for at stjæle træpiller, da han ikke havde flere til sit eget fyr, og børnene frøs. Min far tog ham på fersk gerning og sendte ham væk. Vi havde gerne hjulpet ham, hvis han havde spurgt om hjælp, men han stjal i stedet.

Jeg har altså både gode og dårlige erfaringer med træpiller, men heldigvis fandt jeg blogsiden hos Roskilde Brændesalg, hvor jeg kunne få hjælp til at finde de rigtige træpiller til vores fyr. Nu er der varme på gården, og vi hygger os inde i varmen nu i vintermånederne. Hvis man selv har brug for hjælp til at finde de bedste træpiller, kan man finde blogsiden her: http://dk-brændesalg.dk/