Få et autotjek fra Recar og spar mange tusinde kroner

By:

Få et autotjek med Recar.dk. Få en autoriseret mekaniker til at lave et tjek af bilen inden du køber den. Det er altid en god idé når der er tale om brugte biler. Du kan med klar drage nytte af, at få et autotjek af bilen, om det er en privat sælger eller en bilforhandler. Du får nemlig et uvildigt autotjek fra en autoriseret mekaniker.

Fiesta

Fiesta er en bybil i b-segmentet produceret af Ford. Gennem seks generation er Ford Fiesta blevet produceret i Europa, Brasilien, Argentina, Mexico, Kina, Indien, Taiwan, Thailand og Syd Amerika. Med mere end 16 mio. solgte eksemplarer er Fiesta den tredje mest sælgende Ford efter Escort og F-serie.

 

1. gen

Første generation af Ford Fiesta blev introduceret i 1976 som en 3-dørs hatchback og en 3-dørs panel van. Udviklingen af den første generation Fiesta gik i gang i 1972, og 4 år senere var modellen klar til at blive præsenteret. Ford estimerede et salg på 500.000 modeller årligt af Fiesta’en, og gik dermed i gang med at bygge en ny fabrik i Spanien til at imødekomme efterspørgselen.

 

2. gen

Anden generation af Ford Fiesta blev introduceret i 1983.

Den nye generation af Fiesta’en havde mange designmæssige ligheder med den tidligere model. Med den nye generation tilbød Ford for første gang i modellen en 5-trins manuel gearkasse til den lille bybil. Ford introducerede i 1986 nogle opgraderinger til Fiesta’en, som bl.a. omfattede nye motorer og en større benzintank på 40 liter.

 

3. gen

I 1989 præsenterede Ford deres tredje generation af Fiesta. Med den nye generation introducerede Ford en 3- og 5-dørs hatchback, 3-dørs panel van og en 3-dørs high cube panel van udgave af modellen. Foruden de nye karrosseri-udgaver præsenterede Ford også et helt nyt design til denne generation Fiesta.

I 1990 introducerede Ford deres Fiesta RS Turbo som var en high-performance udgave af bilen. RS Turbo blev produceret indtil 1992, hvor den blev afløst af Fiesta RS1800 som ydede 130 hestekræfter fra 1,8 liters Zetec motor.

 

4. gen

Fjerde generation af Ford Fiesta blev sat i produktion i 1995. Med denne generation tilbød Ford en 3- og 5-dørs hatchback, 3-dørs panel van, 3-dørs high cube panel van og en 2-dørs coupé.

I årene 1996-1998 var Ford Fiesta den bedst sælgende bil i UK og takket være en sublim undervogn var Fiesta’en en af de bedste på landevejen i sin klasse.

Med denne generation af Fiesta’en tilbød Ford motorer i størrelsen 1,25-1,4 liters benzin og 1,8 liters diesel. High-performance modellerne fra den tidligere generation blev desværre ikke videregivet til fjerde generation.

 

4. gen facelift

I 1999 introducerede Ford en faceliftet udgave af 4. generation Fiesta.

På trods af at modellen blot var en faceliftet udgave af MK4, fik modellen tilnavnet MK5.

Faceliftet var grundlæggende et mere Focus-udseende front, nye kofangere og nye fælgedesigns. Med den opdaterede version af Fiesta’en fulgte nye motorer, bedre sikkerhed og flere tilbehørsmuligheder. Ford valgte endnu engang ikke at introducere en high-performance udgave af modellen, og derfor ydede topmodellen af Fiesta’en blot 102 hestekræfter fra den velkendte Zetec-motor.

 

5. gen

Femte generation (MK6 grundet de to udgaver af fjerde gen.) af Ford Fiesta blev produceret i årene 2002-2008 med undtagelse af Mexico og Brasilien hvor modellen blev produceret ind til henholdsvis 2010 og 2014. Med den nye generation af Fiesta var sikkerhedsudstyr som passager-airbag og anti-lock brakes standard og modellen skulle vise sig at blive den bedst sælgende Fiesta til dato. Ford Fiesta ST med 150 hestekræfter blev præsenteret til Geneva Motor Show i 2004.

I 2005 kom der et gennemgående facelift til Fiesta modellerne.

 

6. gen

Sjette generation (MK7 grundet de to udgaver af fjerde gen.) af Ford Fiesta blev præsenteret på Frankfurt Motor Show i 2007 og kom i produktion i 2008 med henblik på slag til det europæiske, nord amerikanske og australske marked. Topmodellen i 2015 er en Fiesta ST med en 1,6L EcoBoost Ti-VCT motor med 196 hestekræfter, som kan sende bilen fra 0-100 på under 7 sekunder.

I 2013 kom der et gennemgående facelift til 2014 modellerne. Med det nye facelift kom der små designmæssige justeringer, og Ford annoncerede samtidig nye brændstoføkonomiske motorer.

Posted in: Recar