Du må gerne kalde det te

By:

Der findes næppe den kultur i verden, der ikke har nydt varme drikke af en eller anden slags. Både fordi det smager godt, men også fordi det gennem tiderne har haft en sundhedseffekt for befolkningen. Ikke at jeg skal gøre mig til fortaler for te og alle de gode virkninger, men fordi det at koge vandet, inden det bliver drukket, har sikret mod rigtig mange sygdomme verden over.

Sydafrikas helt egen te

For nogle år siden var jeg på safari i Sydafrika. Fascinerende og spændende natur og kultur, og det var en ferie, jeg sent vil glemme. I den forbindelse fik vi en helt rød, varm drik. En lokal type af te. Den smagte helt fantastisk, men jeg vidste ikke, hvad den hed, eller om det overhovedet var noget, der kunne skaffes her i landet.

Ved et tilfælde fandt jeg ud af, hvad det var, og at den faktisk kan skaffes her i landet også. Den hedder rooibos te, opkaldt efter den smukke farve. Jeg fandt den på nettet, og ud fra beskrivelsen og dens herkomst så var jeg ikke i tvivl om, at det var lige det, jeg havde fået på min ferie.

Men nogle gange er ferieminder bedst som minder, så jeg valgte kun at bestille en lille smule. Måske var den bedst under Afrikas smukke og varme sol. Men nej, det var lige, som jeg huskede den og lidt til.

Rød som en smuk rubin

Når du laver rooibos te, så er du ikke i tvivl om, at der er tale om noget helt andet end den sorte og grønne te fra det fjerne Asien. Allerede den dybe og røde farve viser, at der er en forskel, men også smagen.

Den minder ikke om klassisk te, men har sin helt egen. Meget unik og smuk, og nu kan jeg drikke den så tit, jeg har lyst.

Posted in: roiboos te